Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak ilan edilmesinin ardından vatandaşların nabzını ölçebilmek için sürat verilen anketler, sonuçları ile oldukça önem ifade ediyor.

Yanılma paylarının göz önünde bulundurulduğu seçim anketleri, seçim sürecinde başat gereklilik içerisinde yer alıyor.

Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında Millet İttifakı'nın adayının Kemal Kılıçdaroğlu olması üzerine yapılan son anketlere ilişkin verileri AK Parti'li Ali İhsan Yavuz konuk olduğu programda aktardı.

2023 seçim sonuçlarının 2018 yılındaki seçim sonuçlarına benzeyeceğini belirten Yavuz, Cumhur İttifakı'nın sandıktan yüksek bir oy oranı ile çıkacağını söyledi:

Öğretmenlerin artırımlı ek ders ücreti İle İlgili önemli karar Öğretmenlerin artırımlı ek ders ücreti İle İlgili önemli karar

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bir önceki seçimlerde aldığı oy oranının altına düşmeyeceğini öngörüyorum. Partimizin de 2018'de aldığı oy oranının altına düşmeyecek bir oy oranıyla sandıktan çıkacağına inanıyorum."

Son anket sonuçlarını değerlendiren Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahaya çıkması ile AK Parti'nin oy oranının yükseleceğini belirtti:

 "AR-GE Başkanımız Mustafa Şen, AK Parti'nin oy oranını yüzde 41 olarak açıkladı. Ama ben şu iddiada bulundum; Seçim sathı mailine girildiğinde AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanımıza olan eğilimin daha da arttığını her dönem görüyoruz. Kararsızların kararsızlıkları gittikçe, sayın Cumhurbaşkanımız biraz daha sahaya çıktıkça bunun artış trendi içine girdiğini hep gördük"