14 Mayıs tarihinde sandık başına giden seçmen, oylarını kullandı. 28. Dönem milletvekilleri Meclis'e girerken, Cumhurbaşkanlığı yarışında yer alan adaylardan birinin 50+1 oy oranına ulaşamaması, seçimleri ikinci tura bıraktı.

İkinci tura, ilk turda yüzde 49,52 oran ile Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve yüzde 44,88 oy oranı ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu kaldı.

Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı

İkinci turda karşı karşıya kalan adayların oy oranlarında herhangi bir değişiklik olup olmayacağı ise oldukça merak ediliyor.

Konuk olduğu bir televizyon progtamında konuşan Ali İhsan Yavuz, ilk tur için açıklanan bazı anketlerin sonuçlarına tepki göstererek masalarındaki son anket sonuçlarını paylaştı.

AK Parti'li Yavuz'un açıklamalarından öne çıkan satırlar ise şu şekilde:

"Muhalefete bakınca çok daha rahatız. 4,5 puan fark var ortada. Aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın üstünlüğü var.Seçimden önceye döndüğümüzde en az 20 tane anket gösterebilirim. Bunların her biri Kemal Kılıçdaroğlu'nu önde gösteriyordu."Çok net söyleyeyim benim elimde 3 anket çalışması vardı ve Cumhurbaşkanımızı 4-5 puan önde gösteriyordu."
İkinci tur olması halinde de net bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 53-54'ü bulan oy oranıyla sandıktan çıkacağını gösteriyordu."
Biz seçimi aldıktan sonra oy oranımız ne olursa olsun deme şansına sahip değiliz. Bütün imkanlarımızı seferber ettik mi, alabileceğimizi maksimum aldık mı diye sormalıyız."