AK Parti 28. Dönem Iğdır Milletvekili adayı Cantürk Alagöz, ekibiyle Karakoyunlu ilçesini ziyaret ederek burada CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) İlçe Başkanı Cafer Dalga ile bir araya gelerek sohbet etti.

Sosyal medyaya da yansıyan söyleşide Dalga, ilçedeki bazı tarım arazilerinde sulama sorunu yaşandığını belirterek Alagöz'den yardım istedi. Dalga, "Karakoyunlu'da iki kuyu açarsan sana 480 oy borcum olur, şeref borcumdur" dedi.

CHP İl Başkanlığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"19 Nisan 2023 tarihinde AK Parti Milletvekili adayının Karakoyunlu ilçemize yaptığı ziyarette CHP Karakoyunlu İlçe Başkanı partimizin temel ilkelerine aykırı açıklamalarda bulunmuştur.

Yerel basına yansıyan görüntülerde de görüleceği üzere söz konusu kişinin talihsiz açıklamaları sadece kendisini bağlamaktadır. Bu nedenle partimiz tüzüğünün ilgili maddeleri gereğince İl Yönetim Kurulu kararı ile Karakoyunlu İlçe Başkanı görevden alınmıştır."

Cafer Dalga, ihraç edilmesiyle ilgili basına yaptığı açıklamada, "Seçmenlerimin yanındayım ve seçmenlerimin taleplerini dile getirerek ilçemdeki sorunların çözülmesi talebinde bulundum. bu kişinin milletvekili adayı olması değil, mütevazi bir iş adamı olması nedeniyledir.”

AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı

Alagöz'e yardımlarından dolayı teşekkür eden Dalga, "Partizan olarak yorumlanmasından ya da başka bir yere götürülmesinden rahatsız olduğum için böyle bir açıklama yapma gereği duydum. Seçmenimin talepleri karşılansın diye bu talepte bulundum. Yardım edene teşekkür ederim. Gerek siyasette gerekse başka alanlarda Cantürk Alagöz'ün her zaman arkasındayım."