H.K.G., 6 yaşında imam nikahıyla evlendirildiği ve cinsel istismara maruz kaldığı iddiasıyla dava açması üzerine gün yüzüne çıkan olayla ilgili tepkiler dinmezken AK Parti Sözcüsü Çelik, çocuk istismarının affedilemeyecek bir suç olduğunu, konuyla ilgili davacıya her türlü desteğin verileceğini belirtirkeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil olduklarını, davaya gereken hukuki desteği vereceklerini açıkladı.

AK Parti Sözcüsü Çelik'in sözkonusu olan açıklamasında "Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur. Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız; suçlu her kimse karşısındayız." dedi.

Devam eden hukuki süreçte çocukların üstün yararının gözetileceğine emin olduklarını kaydeden Çelik, Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da konuyla ilgili açıklama yapmış, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya müdahil olmuştur." sözlerini kullandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir."