Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmalarında tribünlerden atılan sloganlar, gündemi salladı. Tribünlerden yükselen sloganlara ilk tepki MHP liderinden geldi. Atılan sloganları şuursuzluk olarak nitelendiren Bahçeli, bundan sonrasında gerçekleştirilecek karşılamaların seyircilere kapalı şekilde yapılması çağrısında bulundu.

Devlet Bahçeli'nin sözleri hem siyasetin hem de spor camiasının gündemini salladı. MHP tarafından yapılan son açıklamada ise Bahçeli'nin üyesi olduğu Beşiktaş JK'den ayrıldığı bildirildi.

Bahçeli'nin üyelikten ayrılmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş dikkat çeken bir açıklamada bulundu.Elitaş, MHP liderinin milletin hissiyatı ile paralel tepkiler gösteren bir devlet adamı olduğunu söyledi:

“Sayın Bahçeli kararlı duruş sergileyen, milletin hissiyatı ile paralel tepkiler gösteren bir devlet adamıdır. Hem Fenerbahçe’de hem Beşiktaş’ta bir avuç holiganın, sanki tutulmuş bir avuç kişinin ‘Hükümet istifa’ diye bağırmasının, bu süreçte bu kampanyayı oluşturanların hassasiyetten ve vicdandan yoksun olduğunu düşünüyorum. Umuyorum kulüplerin veya taraftarların bu konuyla alakalı işlemleri yoktur.”