Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ortaya çıkardığı barınma sorunu, ilk anda müdahalenin tam anlamıyla yapılmasını zorlaştırdı.

Barınma sorununun baş gösterdiği günlerde Kızılay'ın Ahbap yardımlaşma platformuna yurt dışı için ürettiği 2050 çadırın satışının gerçekleştirdiğinin ortaya çıkmasının ardından eleştirilerin odağında bulunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a AK Parti'den istifa çağrısı geldi.

Haber Global yayınında gündemi değerlendiren AK Parti'li Cevdet Yılmaz, söz konusu olan çadır satışını tasvip etmediğini söyledi. Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yaşanan anormal şartlara dikkati çeken Yılmaz, Kızılay Başkanlığı koltuğunda bir değişimin olması gerektiğini şu sözlerle belirtti:

''Afet ortamında ben de bu satışı tasvip etmiyorum.

Recep Tayyip Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesinin ana konuları belli oldu Recep Tayyip Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesinin ana konuları belli oldu

Normal zamanda böyle ticari şeyler yapılabilir belki ama bu durumda bunun tasvip edilmediğini ben de düşünüyorum. Gereği yapılmalı.

Bir yönetici bu kadar tepki alıyorsa gereği yapılmalı diye düşünüyorum. Kendisi istifa etmezse dernek gereğini yapacaktır, bir değişimin olması gerektiğine ben de inanıyorum."