Dağ, EYT düzenlemesi ile ilgili detayları ile çalışılması gereken bir konu olduğunu, Bakanlığın tüm detayları düşünerek çalıştığını belirtti. 

"Çok ince ayrıntısına kadar çalışılması gereken bir konu. Hiç kimsenin dışarıda kaldım demeyeceği bir çalışma. Bakanlık tüm detaylarıyla bir çalışma yoluna gidiyor. Milletimizin maksimum memnuniyetini oluşturacak bir çalışma olacak. Yaş kriteri konusunda şu oldu bu oldu diyecek durumda değilim." 

Hamza Dağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınmasına ilişkin ise İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmak için her yolu denediğini şu sözlerle ifade etti: "Çökmeden kast ettikleri şey İBB yönetiminin el değiştirmesi. Zaten İBB Başkanları cumhurbaşkanı adayı olmak için her yolu deniyor. Burada muhalefetin arka plandaki düşüncesindeki olan hususun ön plana çıkamas.. Neredeyse sağır sultan duydu, başkanlarının böyle bir niyeti var. Karar üzerinden bir mağduriyet oluşturmak isteniyor.''

Emekli aylıklarına refah payı geleceği yönünde açıklama yapan Dağ, enfalasyon karşısında vatandaşların ezdirilmeyeceğini bir kez daha belirtti:

"Enflasyona milletimizi ezdirmeyeceğiz diye çok net ifade ettik. (En düşük emekli aylığı) Daha önceki artışlarda da seyyanen bir artış yapıldı. En düşük emekli aylığına refah payı gelebilir. Burada bir emekli aylığı bağlarken ödemiş olunan prime göre oluyor. Çalışma Bakanlığımız süreci yürütüyor."