Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından dün akşam saatlerinde Ekşi Sözlük'e getirilen engel, siyasetin gündemine bomba gibi düştü. Pek çok siyasi isimden ilgili karara peş peşe tepki geldi.

 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun resmi sitesinden söz konusu erişim engeli görüntülenebilirken, konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştı.

Erişim engeline ilişkin Ekşi Sözlük'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada kurumca alınan erişim engeli kararının detayları hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, yetkililerle temasa geçildiğini herhangi bir bilgi alındığı takdirde kullanıcıları bilgilendirileceği belirtilmişti.

Ekşi Sözlük'e gelen erişim engeli gündeme bomba gibi düşerken, konuya ilişkin ilk açıklama AK Parti'den geldi. AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci, Ekşi Sözlük'ün hedefinin milletin temel maneviyatı olduğunu bu yüzden kapalı kalacağını şu sözlerle açıkladı:

"Ekşi Sözlük kapanmasın, bana da çok hakaret var, ama özgürlüktür" diyen siyasetçiler, münhasıran kendilerine sövdürdükleri özel mecralarını açabilirler. Ekşimiş mecranın temel hedefi milletimizin maneviyatıdır, mecra kapalı kalacaktır"