AK Parti'den Cumhur İttifakı'nın genişlemesi hakkında ilk yorum geldi. Yeniden Refah Partisi'nin ittifaksız seçime katılıp cumhurbaşkanı adayı olarak da genel başkanları olan Fatih Erbakan'ı göstermesi sonrasında bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Yeniden Refah Partisi'i Cumhur İttifakı'nın seçim beyannamesini kabul ederek İttifak'a katıldığı ilan edildi. Bunun yanı sıra HÜDA PAR'ın da AK Parti'nin seçim listesinden gireceğinin duyurulması ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, bu konu hakkında ilk değerlendirmeyi yapmış oldu.

Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 4 siyasi partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın olacağını belirtti. Ali İhsan Yavuz, Demokratik Sol Parti'nin de Cumhur İttifakı'na katılım sürecinde olduğunu belirterek şu yorumu yaptı:

"4 partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, Türkiye'ye yönelik hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş, tarihi bir birlikteliktir." dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da Cumhur İttifakı'na katılım süreci konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sayın Cumhurbaşkanı ile Külliye'de görüştük ve uzlaştık. Cumhur İttifakı'nın karşısındaki blok ortaya koyduğu hedef ve projeler olarak ülkemize menfaat getiremeyecek bir bloktur. Kararlarımızın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Önümüzdeki hafta sayın Cumhurbaşkanı, salı ya da çarşamba günü, genel merkezimizi ziyarette bulunacaklar.

ef4070e3-43dul232u5396n3mw4rqlm

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi sonlandırmış bulunuyoruz. İmza veren, gayret eden bütün teşkilat mensuplarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Burada 3 sayfalık mutabakat metnimizin en son sayfamızı göstermek istiyorum. İmzalanan mutabakat metni burada. Bu noktada kamuoyunda yanlış anlaşılmalara mahal verilmemesi bakımından sizlerle paylaşmak istedim. Kararlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. " dedi.