Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Çelik, sporda ve her alanda şiddet ve nefretin en güçlü şekilde dışlanması gerektiğinin altını çizerek, yaşaanları kınadı.

Bursa'da oynanan futbol maçında tribünlerde açılan, görselerin sporun ruhuna aykırı olduğunu belirtti ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı:

"Bu görseller hiçbir futbol kulübümüze ve hiçbir takımımızın taraftarlarına mal edilemez. Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz. Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir. Bu olayın her yönüyle araştırılması için gereken soruşturma başlatılmıştır."

Neler oldu?

Dün Bursaspor ile Amed Spor arasında oynanan karşılaşmanın öncesinde ve sonrasında olaylar çıktı. Amedsporlu futbolcular, sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarları protestoya başladı. Tribünlerde açılan pankartlar üzerine Amedsporlu bazı futbolcuların da taraftarlara karşılık vermesiyle tansiyon iyice yükseldi.

İki takım futbolcuları arasında yaşanan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale ederken, protestoların gölgesinde gerçekleşen maçın ardından takımların soyunma odasına gittiği esnada sahaya atlayan bir kişi ile Amed Sportif Faaliyetler'den iki futbolcu arasında arbede yaşandı.