Adım adım seçime gidilen bu günlerde çalışmalarına hız veren AK Parti, her yaştan insana ulaşabilmek için çeşitli formülleri hayata geçirme hazırlıklarına devam ediyor. 

11 Nisan tarihinde AK Parti'nin kamuoyuna duyuracağı seçim beyannemesinde 3 yeni vaadin olacağını, Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu aktardı.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre;  AK Parti'nin seçim vaatleri arasında her doğan bebek için fon kurulması formülü, yeni evleneceklere düşük faizle kredi imkanı ve üniversitelilere bayram harçlığı uygulamasının yer alacağı belirtildi.

Üniversitelilere bayram harçlığı

Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde ödenen ikramiyeye benzer bir uygulamanın üniversite öğrencileri için de hayata geçirilmesi bekleniyor. Gençlere her iki bayram öncesinde 'bayram harçlığı' adı altında 1.000 lira ödeme yapılacak.

Çeyiz kredisi

Yeni yuva kuracaklara da hitap etmek isteyen AK Parti, kamu bankalarında "aile hesabı" açılarak yeni evlenecek kişilere düşük faizli, 10 yıl vadeli kredi verecek.

Vatandaşlık Fonu

Üçüncü vaat olarak vatandaşlık maaşı uygulaması gündemde yer alıyor. Bu kapsamda"vatandaşlık fonu" kurulması, her doğan bebek için bu fona aylık 100 veya 200 lira tutarında katkı aktarılması, biriken tutarın 18 yaşından itibaren üniversite eğitiminde kullanılma açılacağı aktarıldı.