AK Parti, üç dönem kuralıyla birlikte milletvekili aday listelerinde büyük bir değişime gitti. Bu kurala göre, aynı parti adına üç dönem milletvekilliği yapmış olanlar, yeniden aday gösterilmediler. Bu kuralın uygulanmasıyla birlikte, 27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 70'i listeden çıkarıldı ve yerlerine yeni adaylar getirildi.

Bu değişimle birlikte, en genç milletvekili adayı 19 yaşında bir üniversite öğrencisi oldu. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve kabinedeki bakanlar listede üst sıralarda yer aldı. Ancak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca listede yer almadı.

İsrail, İran Saldırısına Tepki İçin Harekete Geçiyor! ABD Gerilime Temkinli Yaklaşıyor İsrail, İran Saldırısına Tepki İçin Harekete Geçiyor! ABD Gerilime Temkinli Yaklaşıyor

3 DÖNEMDEN LİSTE DIŞI KALANLAR
AK Parti'de 57 isim üç dönem kuralına takıldı. Bu isimlerden bazıları; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, Mustafa Elitaş ile Yılmaz Tunç, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin.