AK Parti'de üç dönem kuralının istisnasız uygulanması ve tecrübeli isimlerin milletvekili aday listesi dışında kalması parti içinde yeni bir kadro oluşumunu gündeme getirdi. Bu nedenle, seçimlerin kazanılması halinde hem kabine hem de Meclis yönetiminde görev alabilecek isimler konuşulmaya başlandı.

2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar 2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar

AK Parti kulislerinde, Ankara'dan aday olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay veya Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un Meclis Başkanı yapılabilecekleri iddia ediliyor. 

Ayrıca, parti içinde ve AK Parti hükümetlerinde farklı görevlerde bulunan eski bakan Faruk Çelik veya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun grup başkanı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un Plan Bütçe Komisyonu başkanı olacağı konuşuluyor. Bu isimlerin hangi pozisyonda görev alacakları konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmamış olsa da, parti içindeki güçlü isimlerden oldukları ve Meclis veya kabinede etkili pozisyonlara gelebilecekleri konuşuluyor.