Twitter hesabından İYİ Parti liderine tepki gösteren AK Parti'li Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yakışıksız bir üslubun kullanıldığını söyledi.

Kullanılan sözleri ve tutumu kınadıklarını belirten Ömer Çelik, bu saldırgan tutumun altındaki nedeni de bildiklerini aktardı. 

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na PKK terör örgütünden aleni bir desteği olduğunu belirten Çelik, İYİ Parti'nin bunu bir türlü hazmedemediğini bu yüzden de saldırgan bir dili tercih ettiğini belirtti.

Ömer Çelik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kaydetti:

''Cumhurbaşkanımız Sn. Erdogan dünkü grup toplantımızda eser ve hizmet temelli seviyeli bir seçim yarışı olması temennisinde bulunmuştu. Ancak İYi Parti Gnl. Başk. Sn. Akşener’in Cumhurbaşkanımıza dönük ifadeleri, yakışıksız ve niteliksiz bir kampanya yürüteceklerinin ilanı oldu.

Sn. Akşener yaptığı paylaşımda bir gerginlikten bahsediyor ve Cumhurbaşkanımıza karşı yakışıksız bir üslup kullanıyor. Kullanılan bu yakışıksız dili ve tutumu kınıyoruz, kendilerine iade ediyoruz.

Bu saldırgan üslubun sebebini biliyoruz. Kendi adaylarını ilan ettiklerinden beri PKK’nın defalarca açık destek ilan ettiği bir yapının parçası olarak yola devam etmek zorunda kaldıklarını görüyoruz. Kuşkusuz bunu tonlarca “rezene çayı” içerek bile hazmetmek mümkün değildir…''

Neler Oldu?

Dün akşam ATV ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Meral Akşener'e “Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan’a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma” sözleri ile seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından Akşener sosyal medya hesabı üzerinden “Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey. Akşamları papatya çayı iç, iyi gelir” paylaşımında bulundu.