2019 yerel seçim döneminde YSK üyelerine 'alenen hakaret' ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada AK Parti'li Çelik'ten çok konuşulacak açıklama geldi. Çelik, hiç kimsenin Cumhurbaşkanı ve AK Parti'nin adını yasakçı olarak yazamayacağını ve siyasi kumpasla yan yana getiremeyeceğini belirtti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in ilgili sözleri ise şu şekilde:

''Eski vesayet artığı bir yaklaşımın neticesidir. Hiç kimse Cumhurbaşkanımız ve partimizin adını yasakçı olarak yazamaz. Cumhurbaşkanımız ve partimiz ve siyasi kumpasla yan yana getirilemez.

Diyorlar ki; AK Parti kendisini mağdur gibi gösteriliyor. Sizin bizi mağdur edecek bir siyasi kapasiteniz yok. Adı geçen adayları ister üst üste yazsınlar ister sağdan sola, ister toplasınlar, çarpsınlar bizim için fark etmez. Biz yolumuza devam ediyoruz. Son tahlilde millet kararını verecek. Sandık ne derse millet ne derse o olacak.

Bizim adımızı bunların bahsettiği komplolarla anılması söz konusu değildir. Bundan sonrasında da adaylarını belirleyeceklerse belirlesinler. Bunların aday belirlemeleri 2023 seçimlerinin sonlarında olabilir. Kendi kararlarını kendileri versinler. Bizim için hiç fark etmez. Biz demokratik yarışı sürdüreceğiz.''