AKP Sözcüsü Ömer Çelik, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, Zafer Partisi'nin Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamasını değerlendirdi. Çelik, Zafer Partisi'nin durduğu yerin HDP'nin durduğu yerle birbirinin zıttı olduğunu belirterek, "Bu iki uç yan yana gelemez" dedi.

Çelik, ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye ya da Zafer Partisi'ne yalan söylediğini ifade ederek, CHP Genel Başkanı'nın terör meselesinde muğlak bir çizgide durduğunu ve teröre destek veren siyasetin zımni onayını almaya çalıştığını söyledi. Çelik, Kılıçdaroğlu'nun milliyetçilik vurgusu yapmasının tepki çektiğini ve pankart siyaseti yaptığını belirtti.

Bakan Yusuf Tekin: "Ücretli Öğretmenlere Kadro Verilmesi İle İlgili Bir Çalışmamız Yok" Bakan Yusuf Tekin: "Ücretli Öğretmenlere Kadro Verilmesi İle İlgili Bir Çalışmamız Yok"

HDP'nin ikinci tur kararını da değerlendiren Çelik, HDP'nin Kandil'den gelen mesajı öğrenmek için zaman kazanmak istediğini ve Zafer Partisi ile Kılıçdaroğlu'nun ittifakı karşısında hala Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini söylemesi durumunda HDP'nin kendi seçmenine yalan söylediğini belirtti. Çelik, Zafer Partisi'nin ve HDP'nin durduğu yerlerin birbirinin zıttı olduğunu ve bu iki uçun yan yana gelemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, Çelik, Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı mutabakatla Millet İttifakı'nı fiilen dağıttığını söyledi.

Çelik, ayrıca Kılıçdaroğlu'yla ilgili montaj video konusunda da açıklama yaparak, montajın siyasette kullanılmaması gerektiğini belirtti ve bazı gençlerin Kılıçdaroğlu'na destek verirken terörist başına imtiyaz vs. dedikleri bir videoya değindi. Çelik, PKK'nın bu açıklamaları Cumhur İttifakı'nın kazanması için yaptığını ifade etti.