Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, 2 saat 10 dakika sürdü.

Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, Astana görüşmelerine ilişkin "Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanadır. Bu konuda da elinden geleni yapmaktadır" dedi.

Irak'ta sivillerin Türkiye tarafından vurulduğu iddialarına ilişkin Çelik, "Biz geçmişte pek çok provokasyonla karşılaşmış bir ülkeyiz. Türk silahlı kuvvetlerinin sivillere karşı herhangi bir eylemde bulunmamak için dünyanın en hassas ordusu olduğunun altını çizmek isterim. Hemen birilerinin Türkiye'yi suçlaması açık ve net ifade etmek isterim ki planlı bir provokasyondur ve Türkiye'nin hedef gösterilmesi son derece yanlıştır. Kardeş Irak halkını kendimizden ayırmayız. Ayrıca kullanılan silahtan ve yönteme kadar tipik bir PKK saldırısı olduğu açıktır. Yakın zamanda PKK, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimi de tehdit etti. Bildiğimiz bir katliam şebekesidir" ifadelerini kullandı.


 
Öğrenim kredilerin geri ödenmesine dair yapılan düzenlemeye değinen Çelik, ""umhurbaşkanımız icraatını açıklıyor CHP çıkıyor 'biz dedik yaptınız' diyor. Bu trajikomik bir şey. Nihayetinde bunu yapan bizim hükümetimizdir." dedi.

Ermenistan ile normalleşme görüşmelerine de değinen Çelik, "Bu Ermenistan tarafı sözünü tuttuğu sürece önemlidir. Geçmişte Ermenistan ile normalleşmeyi bazı devletler Ermeni diasporasının kendi güdümünden çıkmasın diye sabote etmişlerdi" diye konuştu.