AK Parti Sözcüsü Çelik, Kılıçdaroğlu'nun aday olmasına yönelik iki görüşün sürekli gündemde tutulduğunun altını çizerek, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik bir lobinin sürekli çalıştığını belirtti. Ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın yargı sürecini kendi içlerindeki bir mücadelenin parçası haline getirmeye çalıştıklarını fakat ne olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti'yi bu söylemlerle yıpratamayacaklarını söyledi.  

AK Parti Sözcüsü Çelik'in çok konuşulan sözleri:

"Birileri çıkmış, kendi aralarındaki meseleyi bizim üzerimizden tartışmaya çalışıyorlar. Yargı süreci devam ederken ortaya bir yargı kararı çıkmış, altılı masa içerisinde birbirlerine kabul ettiremedikleri şeyleri bu yargı kararı üzerinden fiilen birbirlerine dayatmak için Cumhurbaşkanımızın, partimizin ismini kullanarak siyasi fırsatçılık yapıyorlar. Hiç kimse AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanımızı bu komplolarla, siyasi yasakçılıkla asla ve kata bir araya getiremez. Biz Türkiye'deki her türlü yasakla, Türkiye'deki demokrasiye yönelik her türlü suikast teşebbüsü ile Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bedelini adım adım ödeyerek, mücadele ederken karşımızda olanlar şimdi çıkmışlar bize demokrasiden bahsediyorlar. O demokrasinin nasıl savunulması gerektiğini, millet için ne kadar kıymetli olduğunu size yine biz, Recep Tayyip Erdoğan öğretti, AK Parti öğretti. Bu sayede öğrendiniz.

''KILIÇDAROĞLU ADAY OLMASIN' LOBİSİ'
Bu yargı kararı ortaya çıktığı andan itibaren yargı kararı tartışmıyorlar. Birileri tutmuş CHP Genel Merkezi'ni Ankara'dan Saraçhane'ye taşımaya çalışıyor. Birileri tutmuş 'Kılıçdaroğlu aday olsun' derken, 'Kılıçdaroğlu aday olmasın' lobisi bu yargı sürecini kendi içlerindeki bir mücadelenin parçası haline getirmeye çalışıyor. Ne yaptığınız bizi ilgilendirmez. Ne yaparsanız yapın ama bu yaptıklarınızla Cumhurbaşkanımızın ismini ve AK Parti'yi asla yan yana getiremezsiniz."