AK Parti'li Çelik, pek çok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 6 yaşındaki kız çocuğuna uygulanan cinsel istismar ile ilgili bu olayın tarafındaki herkesin desap vereceğini belirterek, ''Buna izin veren, buna şahit olan herkes hesap verecek. Bu çirkinliği örtbas eden kim varsa hesap verecek. Dine vicdana sığmaz. Lanetliyoruz, zulme uğrayan kardeşimizin yanındayız. En güçlü tepkiyi verdik. Bu tepkimizin arkasındayız.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıkladığı asgari ücret miktarının 8506 TL olmasına yönelik, gerektiğinde yeniden bir düzenleme yapılacağını vurgulayarak, ''Bu konu dinamik bir şekilde takip edilecektir. Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Gerekirse tekrar bir düzenleme yapılacak.'' diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

''Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte bildiğimiz dünyanın iç safhaya geçildiği net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Enerji ve tahıl krizinin ortaya çıkmasına sebep oldu. Avrupa bu konuda vizyon üretemedi. Avrupa'lı dostlarımızın Ukraynalı mültecilere gösterdiği yaklaşımdan memnuniyet duyduğumuzu, ama aynısını Suriyeli mülteciler için de beklediğimizi dile getirdik.

Türkiye Ukrayna-Rusya savaşında barış için önemli bir konumdadır. Geçtiğimiz yılın, ilerki yıllarda bakıldığıında en önemli bakılacak olan konunun Ukrayna-Rusya savaşının bütün ezberleri bozan bir tablo ortaya çıkarmasıdır.

Bundan sonra dünyanın nasıl şekilleneceği tamamen savaşın gidişatı konusunda alınacak tavırlara bağlıdır. Temel eleştirimiz vardı Avrupa'dakiler. Türkiye'nin AB üyesi olma konusunda tamamen dar kafalı bir yaklaşımla hareket ediyor. Bu tabi ki Türkiye'ye zarar vermez. Türkiye diplomasi ile önemli bir konuma geldi.

Fransa'nın Macron tarafından, dış politikasının sadece Erdoğan karşıtlığına indirgenmesi görüyoruz. Bu çok dar bir rekabet anlayışından bakan, işbirliği yerine çatışma üretmeye çalışan bir zihniyetin ürünü. Macron'un bu vizyonsuz sözü hiç unutulmayacak. 'Rusya ile konuşan tek ülke Türkiye'... Gördüğümüz şey şudur: Bu diplomasi anlayışının güncellenmesi lazım. Dünyanın yeni bir yazılıma ihtiyacı var.
Yeni bir soğuk savaşın başladığı bu çatışmaların donmuş gözükse de uzayacağı dünyanın yeni stratejileri geliştirmesi net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin en doğru bir yerde olduğunu net bir şekilde görüyorsunuz.''