AK Parti'de gözlerin çevrildiği konu, Yüksek Seçim Kurulu'nun deprem bölgesinde seçim yapma olasılığı ve bu seçimlerin hangi koşullarda yapılacağı.

Elde edilen bilgilere göre, YSK'nın görüşleri de alınarak yapılan değerlendirmelerde, teknik alt yapının sağlanması durumunda seçimlerin 14 Mayıs'a kadar yetiştirilebileceği ön görülüyor.

AKP içindeki kulislerde, seçimin ertelenmesine siyasi olarak olumlu bakılmıyor. İleri bir tarihe atılması durumunda şartların daha da zorlaşabileceği ve muhalefetin "seçim kaçılıyor, sivil darbe yapmak istiyor" gibi söylemlerle siyasi zarar verebileceği düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi erteleyip ertelememe konusunda son kararı vereceği vurgulanmasına rağmen, "Parti içinde henüz bir karar alınmamış olsa da, 14 Mayıs tarihi öncelikli olarak düşünülüyor. Eğer yetişmezse 18 Haziran'da yapılabilir" şeklinde görüşler dile getiriliyor.

AK PARTİLİ YETKİLİ BİLGİ VERDİ

BBC Türkçe'ye açıklamalarda bulunan bir AK Partili bir yetkili “Seçim ertelenmez, süreç aynen devam ediyor. Gerekli teknik altyapı hazırlanırsa 14 Mayıs’ta seçim olur. Partide, yetkili kurullarda bunlar değerlendiriliyor. Mesela, oy verme yerleri için teknik destek gerekiyor, konteyner gerekiyor. İlçe seçim kurullarının mühürlerinin basılması gibi teknik hazırlıklar yapılması gerekiyor. Bunlar yetiştirilir.” dedi.