RTÜK'ten seçim yasağı kararı: Siyasi reklamlara kısaltma getirildi RTÜK'ten seçim yasağı kararı: Siyasi reklamlara kısaltma getirildi

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada özel bankalarla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Külünk, özel bankaların Türkiye'ye operasyon çekmek amacıyla esnaf, çiftçi ve emekçileri arayarak taleplerde bulunduklarını öne sürdü.

Külünk, özel bankaların esnafı ve çiftçiyi arayarak kredi kartlarını pazartesiye kadar kapatmalarını istediğini ve kredi kartı limitlerini düşürdüğünü iddia etti. Özel bankalar üzerinden Türkiye'ye operasyon yapıldığını öne süren Külünk, devletin yetkili ve etkili mercilerinin acil müdahale etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu operasyonun kimler tarafından gerçekleştirildiğini sordu.

Metin Külünk paylaşımında ayrıca Garanti Bankası'nın yönetimine de çağrıda bulundu. Bankanın Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içinde hizmet verdiğini ve milletin bankalarında bulunan mevduatlar üzerinden kazanç elde ettiğini ifade eden Külünk, seçime on gün kala esnafın kredi kartı limitlerini düşürmenin ve piyasaların moraliyle oynamanın ne anlama geldiğini sordu.