Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER İl ziyaretleri kapsamında dün Kırıkkale ilini ziyaret etti.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi'nin 8 Nisan 2022 tarihinde görevden alındığını " Bakan Mahmut ÖZER ,İl Milli eğitim müdürünü görevden aldı yerine ise hemşerisini atadı." haberimizde yazıp Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Hayati Telefoncu'nun atandığını yazmıştık.

Bu atama sonra AK Parti Kurucu İl Başkanı- 22. 24. 25. 26. 27. Dönem Kırıkkale Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan CAN twitter adresinden atmış olduğu mesajda "Milli Eğitim İl Müdürümüz @tufekciyusuf ’un 5 yıla yaklaşan hizmet döneminde #Kırıkkale’miz #LGS de Türkiye 3.sü #YKS’de ilk ona girmiştir. Başarısı,emeği çok büyüktür teşekkür ediyoruz. Kubbede hoş sada bırakmıştır. Hocam yolunuz açık olsun. Sizin hakkınız daha yüksek makamlar." mesajı ile İl Milli Eğitim Müdürüne olan desteğimi açık bir şekilde ifade ederek "Sizin hakkınız daha yüksek makamlar." diyerek bir nevi yapılan bu değişikliğe tepkisini bu şekilde dile getirildiği iddia edilmişti.

Bakan Özer'in il ziyaretleri kapsamında yaptığı ziyaretlerde gerek Valilikte yapılan il değerlendirme toplantısı olsun ve devamında ki programlarda Ak Parti Milletvekilleri eşlik etmektedir.

Haberimizin başında belirtiğimiz üzere 28.04.2022 tarihinde Kırıkkale ilini ziyaret eden Bakan Mahmut Özer'e gerek Valilikte yapılan il değerlendirme toplantısı ve sonrasındaki iftar programında Ak Parti Milletvekili Ramazan Can'ın eşlik etmediği ve sosyal medya hesabında da bu ziyaret ile ilgili herhangi bir beğeni ve paylaşımının olmadığı görüldü.


Kırıkkale'de AK Partinin sadece 1 Milletvekili olarak seçilen Ramazan Can'ın Bakan Özer'e eşlik etmemesinin sebebi olarak İl Milli Eğitim Müdürünün Bakan Mahmut Özer tarafından habersiz bir şekilde alındığı için bir tepki olarak programlara katılmadığı iddia edildi.