28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna sayılı günler kala Ankara'da siyasi koridorlarda görüşme trafiği yoğunlaştı. 14 Mayıs seçimlerinde %5.17 oy alarak dikkat çeken ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, bugün ikinci tur tutumunu duyuracak. Bu önemli açıklama öncesi Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un bir araya gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bu kritik görüşmenin ardından iki isimden bir açıklama bekleniyor.

Oğan ve Özdağ Kararlarını Açıklamaya Hazırlanıyor

Sinan Oğan'ın bugün saat 17.00'de yapacağı açıklama ile ikinci tur seçimleri için hangi yolu izleyeceğini belirtmesi bekleniyor. Bu önemli açıklama öncesinde gözler Oğan'da. Öte yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin partisinin kararını yarın duyuracağı bilgisi paylaşıldı.

ATA İttifakı'nın Durumu ve Adalet Partisi'nin Kararı

14 Mayıs seçimlerinin ardından ATA İttifakı'nın dağıldığı bildirilirken, ittifakta yer alan Adalet Partisi ikinci tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı. Bu durum seçimlerin ikinci turu için kartların yeniden karıldığını gösteriyor.

Konutta kazandıran ve kaybettiren şehirler! İstanbul ve Ankara şaşırttı Konutta kazandıran ve kaybettiren şehirler! İstanbul ve Ankara şaşırttı

Bu süreçte Ankara'da yaşanan gelişmeler, tüm Türkiye'nin dikkatle takip ettiği seçim atmosferini daha da yoğunlaştırıyor.