AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, HÜDAPAR Genel Merkezi'ne Cumhur İttifakı'nın genişletilmesi için ziyarette bulundular.

AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına desteğini açıklayan HÜDAPAR'ı Cumhur İttifakı'nda görme niyetini bugün resmen ziyarette bulunarak göstermiş oldu. HÜDAPAR Genel Başkanı ve AK Parti heyetinin toplantısı bittikten sonra ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Numan Kurtulmuş'un açıklamasından belli satır başlıkları şöyle:

"Bizi ortak bir noktaya getiren ilkelerimizdir"

"Bizi ortak bir noktaya getiren ilkelerimizdir. Görüşmelerimizi bugün bir şekilde devam ettirdik. Önümüzdeki günlerde bu belli bir noktaya gelecek ve netleştirildiğinde bu işin şeklinin nasıl olacağı kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bizlere gösterdikleri ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte görüşmeler devam edecek"

"Çok ağır bir tablonun olduğunun farkındayız"

"Çok ağır bir tablonun olduğunun farkındayız. Birinci gündemimiz yaraların sarılmasıdır. Depremin ilk anından itibaren bütün mesaimizi yaraların sarılmasına vermiş olduk. Siyaseti mümkün olduğunca konuşmamaya çalıştık çünkü milletimiz can derdinde. Ama seçim sürecinin başlamasıyla birlikte siyasi partiler, kendi programlarını yoğunlaştıracaklar hem de sistemin doğası gereği iş birliklerinin genişlemesi adına partiler arasında böyle görüşmelerin yoğunlaşması kaçınılmazdır. Bu müzakerelerden milletimizin hayrına olumlu sonuçlar çıkacağı kanaatindeyim" diyerek sözlerine son verdi.

"Atılacak adımların çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz"

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

"2018 seçimlerinde de benzer bir tablo vardı, o zaman da Sayın Cumhurbaşkanımıza destek verdik. 6 Şubat'ta ciddi bir afet yaşadık. 50 bine yakın insanımız can verdi, çok zor günlerden geçiyoruz. Bunun dışında çevremizde devam eden çatışmalar var. Suriye'deki çatışma 13'üncü yılına girdi. Bu süreçte önümüzdeki seçimlerin çok ciddi sonuçlarının olacağı, bundan atılacak adımların çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz"

"Gizli saklı bir durum yok"

 "Cumhurbaşkanlığı ile ilgili tavrımızı zaten açıkladık. Parlamento seçimlerine birlikte girme konusunda prensip olarak bir problem yok. Fakat bunun 'nasıllığı' ile ilgili henüz bir netleşme yok. Gizli saklı bir durum yok. Bizim önceliğimiz milletimizin menfaatidir" diyerek sözlerine son verdi.