AK Parti Grup Başkan Vekilleri Mustafa Elitaş ve Yılmaz Tunç gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konular arasında 6'lı masa,muhalefetin '' ortak aday'', Kemal Kılıçdaroğlu,EYT,Sözleşmeli personellere kadro ve 3600 ek gösterge de vardı. İşte detaylar...

EYT YENİ YILIN İLK GÜNLERİNDE HAYATA GEÇECEK 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda değerlendirmelerde buluna Tunç, “Bu yasayı biz getirmedik. Sorun birikti ve çözülmesi gereken bir problem olarak geldi. Sene sonuna doğru biteceği ifade ediliyor. Yeni yılın ilk günlerinde hayata geçirme gayreti içinde olacağız” dedi. Sırada sözleşmeli personeli kadroya alınması olduğunu belirten Tunç, “Bunları da tek tek çözeceğiz. Gece gündüz çözeceğiz” ifadelerini kullandı. 


3600 ek gösterge ile ilgili bazı kesimlerden talep geldiğini belirten Tunç, “Talebe karşılıksız kalmayız” dedi. Tunç, Meclis’in ilk gündeminde basın kanunun ve internet sitelerinin yasal statüye kavuşturulmasının olduğunu söyledi. 

ORTAKLARI UYARIYORUM, CHP İLK ADIMDA TERK EDER 
Kılıçdaroğlu’nın af çıkışını değerlendiren Elitaş, şunları söyledi: “Şu an AK Parti tarafında böyle bir çalışma yok bildiğim kadarıyla.  Kılıçdaroğlu böyle tavsiyede bulunabilir. CHP'ye gittiğimizde siz iktidarsınız, bize neden geliyorsunuz diyen Kılıçdaroğlu vardı. Akşener ben desteklemesem de benim çocuklar seni destekler gibi konuştu. Sanki İYİ Parti’de hanedanlık var gibi. Kılıçdaroğlu'nu ya mirasçısı olarak gördü ya da çocuklarına İYİ Parti'yi devredecek. Samimi bulmadım. 20 yıldır CHP’le ne zaman 10 adım attıysak 2’inci adımda geri döndü..Meral Akşener’e  ve diğer bileşenlere söylüyorum, CHP ile 10 adımlık yola gidiyorlarsa sıkı bağlasınlar kendilerini ya da bir birlerine kelepçelensinler. CHP ilk adımda birinci adımda terk edebilir.”

“6’LI MASADA 90’LI YILLARI GÖRÜYORUZ”
Yeni yasama döneminden neler olacağına dair değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç şunları söyledi: “Meclis tarihine bakıldığında hiç 6 ve 7’inci yasama dönemi olmamıştı. Bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin avantajını yasamada, yürütmede istikrar şeklinde görüyoruz. Koalisyonlar, düşürülen hükümetler yasamanın kalitesini düşürüyordu.” “Parlamenter sistem zayıf hükümet, 10 yılda bir darbe, vesayet demek” diyen Tunç, 6’lı masaya baktıklarında parlamenter sistemi gördüklerini belirterek “6’lı masada 90’lı yılları görüyoruz” dedi.  

KILIÇDAROĞLU ENDİŞELİ 
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meral Akşener’in ‘seçilecek Cumhurbaşkanı adayı' vurgusunu şöyle değerlendirdi: “Ne AK Parti ne de MHP gündeminde 6’lı masanın adayının kim olacağı yok. Biz kararımızda net bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Kendi içlerinde bir karmaşa var. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek için herkesi bir masayı topladı ancak aday noktasında işler değişti. 6’lı masadan Kılıçdaroğlu endişeli. Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu meraklı. İmamoğlu, balon değil füze sanıyordu. Yavaş daha sessiz duruyor, daha tecrübeli. İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener açıkça kazanacak aday istiyoruz, dedi.”

AK PARTİ’YE YÖNELİŞ VAR 
1 Temmuz’da başlayan 2 aylık tatil süresince AK Parti olarak sahalarda olduklarının altını çizen Elitaş, “İnsanların cüzdanına ve sosyal hayatlarına dokunacak kararlar sahada müthiş bir hareketliliğe neden oldu. Konut projesi, sosyal yardımlar,  bazı borçların ödenmesi gibi kararlar sonrasında AK Parti’ye yöneliş arttı.  Burnu kaldırdık, 2023 Haziran’da menzile ulaşacağız” dedi.