AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu. Memur, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz yıl vatandaşa yansıyan faturanın 4'te 3'ünü devlet ödedi. Memur ve işçi emeklilerin aldıkları maaşlarda ciddi iyileştirmeler sağlanacak. Asgari ücrete gelecek zam enflasyonun üzerinde olması lazım ki vatandaş mağdur olmasın." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş CNN TÜRK ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Numan Kurtulmuş'un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:
Bu konu bugünün konusu değil. Başörtüsü konusundaki yasakların 10 yıllar boyunca devam ettiğini biliyoruz. Maalesef CHP zihniyeti tarafından... 28 Şubat'ı 12 Eylül sürecini nasıl yüzlerce üniversite öğrencisinin kapılardan gönderildiğini. Eşim doçentti, üniversite kapısından atıldı. Türkiye2nin o zaman "ülkenin sahibi biziz" zihniyet başörtüsü konusunda despotizmini sallandırdı durdu. CHP gerçekten Kılıçdaroğlu'nun bu helalleşme konusunda samimiyse, önce CHP'nin özür dileme borcu var. Bu iyi bir adım ama sonuçta hazırlanan yasanın metnine baktığınız, ileride olabilecek durumlar karşısında bir yasakçı... Şimdiye kadar pratikte çözülmüş olan böyleye yasağı delebilecek ifadeler var. Çünkü metinlerinde problem var. Bu anayasa teklifi geldikten sonra parlamentodaki partilerin ne tavırda olacağını göreceğiz. Bu küresel bir sorun. Pandeminin başlangıcında çok büyük bir ekonomik bunalımın içerisine girildi. Artık bütün ülkelerin kapısına dayanılmış oldu. Büyün bunlara baktığınız zaman ekonomiyi tek rakamla değerlendirilmeyeceğini görmüş oluyoruz. Türkiye burada pandeminin başından beri büyümede gaza basmayı tercih etti. Üretimini, ihracatını artırdı. 2022 yılında bütün dünya küçülürken Türkiye'de büyüme gerçekleşti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI
Üretim girdilerinin aşırı pahalanmasıdır. Dünyada son 2-3 yıllık seyre baktığımız zaman değerli metallerin fiyatlarındaki, enerji fiyatlarındaki, gıda fiyatlarındaki artış. Dün 1 liraya ürettiğiniz hammadde bugün 2-3 liraya çıktı. Başından itibaren hemen her hafta Bakanlar Kurulu'ndan sonra Cumhurbaşkanımız, vatandaşlarımızın alım gücünü artıracak müjdeleri açıklamaya başladı. Yine bugün açıklanan esnafa düşük faizlerle kredi verilmesi. Vergilerden vazgeçtiğimiz alanlar var. Geçtiğimiz yıl vatandaşa yansıyan faturanın 4'te 3'ünü devlet ödedi. Memur ve işçi emeklilerin aldıkları maaşlarda ciddi iyileştirmeler sağlanacak. Asgari ücrete gelecek zam enflasyonun üzerinde olması lazım ki vatandaş mağdur olmasın. Tersini düşünelim, fabrikaların kapandığını. Türkiye'de istihdam rakamları pandemi öncesindeki rakamlara geri döndü. Yeterli midir değil tabii ki. Türkiye'de enflasyonla mücadeleyi ana mücadelelerinden biri olarak görüyor. Büyüme sürdüğü oranda bu şüphesiz vatandaşların günlük hayatına etkisi olacaktır. Enflasyon ve döviz belli bir seviyeye geldiğinde... Her atılan adım gelmekte olan iyi sonuca daha da yaklaştıracak. Ekonomi tek bir rakam üzerinden konuşulamaz. Her dönümün ekonomik koşulları da farklı konuları öne almayı zorlar. Bu kadar büyük bir nüfusa sahip olan Türkiye'nin her yıl asgari %5, %5,5 büyüme zorunluluğu vardır.

EYT DÜZENLEMESİ
Bakanlık çalışıyor. Bu yıl sonu itibariyle bir açıklama yapılır. Kabine'de bir karar verilir ve ilgili çalışma bakanımız bunu açıklar.
'ERKENE ALINMIŞ SEÇİM' TARTIŞMALARI

Aslında Türkiye'de erken seçim tartışmalarını kaldıran Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Yönetim sistemine geçmiş olması. Seçimin ne zaman yapılacağı bellidir. Bu tartışmanın Türkiye'nin siyaset gündeminde olması da zaman kaybıdır.
Arkadaşlarımız her şartlarda dahi, hatta online toplantılarını kaçırmadan, büyük bir fedakarlıkla çalışmalarını sürdürdüler. Sahada Türkiye'nin sorunlarının çözülmeye başladığının birer birer görüşmeyle sonuca varıldığı gözüküyor.
"TÜRKİYE'NİN ARABULUCULUK ROLÜ HERKES TARAFINDAN TAKDİRLE KARŞILANIYOR"
Türkiye'nin Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuk rolü... Herkes tarafından takdirle, ilgiyle izliyor. Bu itibarlı Türkiye. Vatandaş bunu görüyor ve büyük bir memnuniyet duyuyor. 
TÜRKİYE YÜZYILI
Pandemi zamanlarında... Bu sorunları biliyoruz, en zor zamanda vatandaşımızın ayağına gittik. Vatandaşımız yine "bu sorunları çözerse siz çözersiniz, Erdoğan çözer" diyordu. Türkiye'de aslında bir siyasi partinin, başarılı olabilmesi için belirlediği hedefi gerçekleştirecek bir vizyonu olması lazımdır. Özetle şöyle diyebiliriz, yeniden güçlü büyük Türkiye. Türkiye altyapısını tamamladı. Dış politikada bölgesel ve küresel rol belirleyen bir ülke oldu. Önümüzdeki yüzyılda farklı bir faza geçmesi gerekiyor. Türkiye rol belirleyen örnek ülkelerden olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın alevi kardeşlerimiz ile ilgili attığı adım, büyük bir adımdır. Bizim aramıza fitne-fesat sokmaya çalışanlara engel olalım. Muhafazakarlık kavramı Türkiye'de farklı bir kavramda kullanılıyor. Halbuki dinine, inancına, medeniyetine, soyuna, geleneğine ve göreneğine bağlı demek. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra CHP tamamıyla statükoyu korumak için Demokrat Parti ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi o tarihlerden bu yana CHP zihniyetine devlet yönetimi vermiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun keşke statükoyu değiştirebilme gücü olsa ama damarlarında bu yok.