Kamudanhaber - Özel Haber

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta eğitim ve kültür alanında geride kaldıklarını itiraf ediyor…

Eğitim alanında neden bir arpa boyu yol mesafe alınamadığının cevabını bu haberde bulabilirsiniz.

Ak Parti’de Hüseyin Çelik sonrası her gelen Bakan Milli Eğitim Bakanlığında kendi Bakanlığını kurma ve eğitimde reform yapacağım kafasıyla çalıştı…

Hiçbir Bakan’ın özgün eğitim metodolojisi ve gençlik derdi olmadı…

Her gelen Bakan kadrolaşma, günü kurtarma ve palyatif tedbirlerle eğitimi yaz boz tahtasına çevirdi.

Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda oturan Mahmut Özer’in nepotizm, eş dost ve akrabalara koltuk açma çabasını daha önceki haberlerimizde gündeme getirmiştik.

Şimdi yazacağımız haber ise Mahmut Özer’in eğitim ve eğitimde başarı derdinin olmadığının bir göstergesi olacak.

Dün haber sitemizde YKS’de birinci ve ikinci olan illerin müdürlerinin ekipleriyle beraber görevden alındığını yazmıştık.

YKS’de Ankara ili uzun bir aradan sonra Turan Akpınar ve ekibiyle beraber Türkiye 1. oldu. Bu başarının karşılığı olarak Mahmut Özer, Turan Akpınar ve ekibini tasfiye etti.

Eskişehir ili il milli eğitim müdürü Hakan Cirit ve ekibi tarafından 2. sıraya kadar yükseldi. Bu başarıların karşılığı olarak Mahmut Özer, Hakan Cirit’i görevden aldı ve 15 Temmuz sonrası Fetö’den açığa alınan , Fetö’nün İstanbul dernekleri kadın kolları başkanını göreve getirdi.

Başarıyı cezalandıran Mahmut Özer, başarısızlığı da taltif etti…

YKS’da Türkiye 81. olarak sonuncu sıraya yerleşen Şırnak ilinin müdürü Nazan Şener’i de Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü makamına getirdi.

Coğrafya kaderdir diyeceksiniz ; eyvallah!

Ancak; Nazan Şener Şırnak il milli eğitim müdürü olmadan önce Şırnak ili Yks sıralamasında 79. sıradaydı , Nazan hanım başarılı bir il müdürü olsa, eğitim derdi olan bir il müdürü olsa bu ili birkaç basamak yukarıya taşıyamaz mıydı ?

Nazan Şener’in Şırnak ilini YKS’da sonuncu yapmasının karşılığı olarak mı genel müdür yapıldı yoksa hanımefendinin doğum günü kutlamalarını güzel organize ettiği, il gezilerinde eşlik ettiği, güzel hediyeler ve iltifatları için mi genel müdür yapıldı ?

Adalet’in olmadığı yerde liyakat, liyakatin olmadığı yerde başarı gelmez.

Başarılı birkaç il müdürünü liyakat esasına göre genel müdür yapsanız kıyamet mi kopar ?

Genel müdür olmak için Mahmut Özer’in Tokat ve Zonguldak’tan ekibinde olmak ya da hanımefendinin arkadaşı mı olmak gerekiyor?

Bu sorular uzar gider ancak biz haber sonunda bir de Büyük İslamcı sendikacı büyüğümüze selam çakalım…

İl müdürü olduğunda 28 Şubatçıları il müdürü yapıyorlar diye Ziya Selçuk hakkında söylemedik laf bırakmayan, ortalığı ayağa kaldıran büyük dava adamı ! büyük İslamcı sendikacı! 28 Şubatçı il müdürü genel müdür olunca hemen ziyaret edip 28 Şubatçı genel müdüre hediye takdim ederek topuk selamı verdiğini, samimiyetsizliğini herkes gördü ve not etti…

Sonuç ; haberin özeti Yks Türkiye 1. olan ilin müdürü ve ekibi görevden alınarak cezalandırıldı. Yks sonuncusu olan ilin müdürü de genel müdür yapılarak ödüllendirildi.

Hiçbir başarı cezasız kalmaz teorisi bir kez  daha doğrulanmış oldu.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi