Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 Haziran'da yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalamasının ardından Türkiye için seçim tarihi resmiyet kazandı. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçim için partiler hummalı bir çalışma içerisine girdi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından AK Parti'de yürütülecek seçim hazılıklarında değişikliğe gidildiğini Hande Fırat'a konuşan Abdülkadir Selvi açıkladı.

AK Parti'de seçim çalışmalarının iki döneme ayrıldığına dikkat çeken Selvi, deprem öncesinde planlanan seçim çalışmalarının bir anlamda rafa kaldırıldığını söyledi. Depremden sonra yeni bir Türkiye'nin ortaya çıktığını belirten Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürütüceği seçim kampanyasında farklıların olacağını vurguladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AK Parti'de seçim sloganının dahi değiştiğinin altını çizen Selvi, bundan sonra izlenecek seçim çalışmalarında Cumhurbaşkanı üzerine bir seçim kampanyasının hakim olacağını söyledi:

''Depremden önce yapılan hazırlıkların hepsi bir anlamda rafa kondu, çünkü depremden sonra yeni bir Türkiye ortaya çıktı. Hem Kemal Kılıçdaroğlu'nun kampanyası hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kampanyasında farklı bir şey yapılacak. Sloganlar bile değişti. Sadece müzik değil, araç konvoyları, giydirilmiş araçlar, araçların sesli müzik yayınları bunlar da olmayacak. Daha ağır başlı bir yüz yüze temasla olacak. Buna ihtiyaç var.

Ayrıca bu seçimde tabii AK Parti 'Yeni Türkiye vizyonu' ile girecekti ama bu depremden sonra sloganda değişti 'Hemen şimdi' oldu. Seçim kampanyası büyük ölçüde cumhurbaşkanı üzerine bir seçim kampanyası oluşturulacak. Çünkü deprem, afet gibi dönemlerde insanlar başlarında güçlü bir devlet, güçlü bir lider görmek istiyorlar. Şu açıdan çok önemli "Benim bu sıkıntılı dönemimde devletim beni bu süreçten çıkarır. Benim bu sıkıntılı sürecim 1 yıl devam edecek ama etkileri 8-10 yıl sürecek" o nedenle seçmen şunu diyebilir "Erdoğan şu dönemde başımızdaydı. Bundan sonra da bu süreçten çıkmamız lazım. Dirençli şehirleri kurmamız lazım. Bu süreçten bizi Erdoğan çıkartır"