Bilim ve Sanat Merkezleri İçin Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı! Bİreysel Değerlendirme Süreci Başladı Bilim ve Sanat Merkezleri İçin Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı! Bİreysel Değerlendirme Süreci Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir sosyal yardım kampanyası kapsamında geri ödemesiz 35.000 TL'lik bir yardım programı başlattı. Başvurular, PTT hesapları veya Ziraat Bankası hesapları aracılığıyla nakit olarak sağlanacak. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalar şu şekildedir:

Aile Bakanlığı, ikinci tur seçimlerine 5 gün kala resmi internet sitesi üzerinden "barınma yardımı" adı altında geri ödemesiz nakit yardımın 35.000 TL ile 100.000 TL arasında değişen miktarlarda yapılacağını duyurdu. Başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla gerçekleştirileceği belirtilen bakanlık, başvuruların 18 yaşından büyük tüm bireyler tarafından yapılabileceğini açıkladı.

Yardımlar, evlerin tadilat ve onarımı için sağlanacak bir destek olarak verilecektir. Yapılan açıklamalarda, "İhtiyaca ve belirlenen kriterlere uygun olarak, ev onarımlarında 35.000 TL ile 100.000 TL arasında nakdi yardım yapılacaktır" denildi.

Barınma yardımı için başvurular, SYDV şubeleri ve E-devlet üzerinden yapılabilecektir. Başvurular 22 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla başlamış olup başvuru ekranı aktif durumdadır. Konuyla ilgili olarak resmi açıklamalarda şu bilgilere yer verildi.