Dün meydana gelen menfur olayda, Gaziantep Emniyeti Asayişi ile Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, 3 yaşındaki kız çocuğu Lina Nazlı Erbay’ın cesedinin derin dondurucuda bulunmuştu. Lİna Nazlı Erbay'ın cesedinde darp ve işkence izlerine rastlanılmıştı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kayıp Lina Nazlı Erbay’ın cesedinin derin dondurucuda bulunmasının ardından bu konuya dair haber ve yayın yasağı getirilmesi için savcılığa başvuruda bulundu. 

Konuya ilişkin Bakanlık tarafından  "Sosyal medyada ve basında yer alan “Gaziantep’te vahşet: 3 yaşındaki kız çocuğunu öldürüp derin dondurucuda sakladılar” başlıklı haberlerle ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Olayın öğrenilmesinin ardından Bakanlığımızca ivedilikle ilgili kurumlarla iletişime geçilerek araştırma yapılmış ve 2021 doğumlu C.N.E isimli çocuk koruma altına alınmıştır. Konuyla ilgili adli makamlarca gerekli işlemler yürütülmektedir. Bakanlık olarak adli süreci takip ederek, suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız." açıklaması yapıldı. 

2 AYDAN FAZLADIR O DERİN DONDURUCUDA DURUYORMUŞ!

Lina'nın babaannesi Sevim Erbay olaya ilişkin, çocuğa yapılan işkenceye ait izleri anlattı.  Sevim Erbay, "Çocuğumun cesedi 2 aydan fazladır o derin dondurucuda duruyormuş. Darbetmişler. Sigara basmışlar vücuduna. O çocuk aç olarak ölmüş. Annesi, Gamze, Kiraz, Mehmet hepsi bu işin içerisinde... Çocuğumun bütün vücudunda sigara izleri var. Vücudunun her yeri yanmış. Çocuğum şişmiş, boynunu kırmışlar. 10 aydır bana göstermediler çocuğumu." açıklamalarında bulundu.