Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yaralarını sarmak için büyük bir gayretle çalıştıklarını ve çalışmaların devam edeceğini belirtti. Bakan Göktaş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a geldi ve AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra, depremde hayatını kaybeden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanı Meryem Yılmaz'ın ailesini ziyaret eden Bakan Göktaş, aileyle bir süre görüşerek başsağlığı dileklerini iletti.

Çocuk Oyuncaklarında Güvenlik Alarmı! Jasmine Bebek Ürünleri Tehlike Saçıyor Çocuk Oyuncaklarında Güvenlik Alarmı! Jasmine Bebek Ürünleri Tehlike Saçıyor

AK Parti İl Başkanlığı'nda gerçekleşen basına kapalı toplantının ardından Karacasu Konteyner Kent'te depremzedelerle bir araya gelen Bakan Göktaş, kadın iş atölyesi ve psikososyal destek merkezinde incelemelerde bulundu ve çocuklara oyuncak hediye etti.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'ndaki patlamada hayatını kaybedenlere ve şehit olan komiser yardımcısı Selim Sarıkaya'ya rahmet diledi. Depremin üzerinden 125 gün geçtiğini hatırlatan Bakan Göktaş, hükümet olarak deprem bölgesinde vatandaşların yanında olduklarını ve yaraların sarılması için büyük çaba harcadıklarını vurguladı. Ayrıca, Kahramanmaraş'ta 5 bin 982 kişinin kaldığı Karacasu Konteyner Kenti'nin özel bir öneme sahip olduğunu belirtti. Bakanlık olarak 327 personelle sahada çalışmalarını sürdürdüklerini ve bugüne kadar 96 bin 367 haneyle görüşme sağladıklarını ve 533 bin 59 kişiye psikososyal destek hizmeti sunduklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, ayrıca Kahramanmaraş'taki saha personelinin ihtiyacı karşılayacak düzeyde olduğunu ve gerektiğinde bu sayıyı artırabileceklerini ifade etti. Kentte yapılacak olan kız çocuk evleri sitesi çalışmalarının sona yaklaştığını ve tahsis aşamasında olduklarını belirtti.