Kayınpederin gelinini öldürdüğü gibi görünen ancak perde arkasında töre cinayeti olduğu ortaya çıkan olay 26 Ocak günü İstanbul Kartal'da meydana geldi.


İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre Galip Gülistan polis ekiplerini arayarak kendisini ihbar etti.


"Gelinimi vurdum, gelin beni alın" dedi. Cinayeti ise kendisine yönelik hareketlerinden rahatsız olup sinirlendiği için işlediğini öne sürdü.


İfadesi alınan Safura'nın eşi Abdurrahman Gülistan, olaydan kısa süre önce eşinin başka bir adamla mesajlaştığını ancak barıştıklarını, sonrasında evlerine eşi adına hediye parfüm geldiğini söyledi.


"TÖRE GEREĞİ ÖLDÜRÜLMESİ KARARI ALINDI"

Başına gelecekleri adeta hisseden talihsiz kadının yakınlarına, "Beni öldürecekler, yaşatmayacaklar" dediği de ortaya çıkan soruşturmada savcılık, Safura Gülistan'ın 'töre gereği' öldürülmesine yönelik toplantı yapılarak planlı şekilde kararın alındığını belirtti.

"Aile meclisi toplanarak infazına karar verildi" dedi. Kararın ise evine gelen parfüm hediyesinin aile içinde ciddi bir öfke ve kızgınlık yaratmasıyla alındığının altını çizdi.
Savcılık, durumun iki kişinin evliliğinin meselesi olmaktan ziyade toplumsal değer taşıyan bir olay olarak şüphelilerce değerlendirildiğinin altını çizdi.


"KENDİSİNE ZARAR VERİLECEĞİNİ ANLAMIŞ"


Safura Gülistan'ın üzerinden 100 lira ve ablasına ait telefon numarasının bulunduğu kağıdı sakladığını aktaran savcılık, "Kendisine zarar verileceğini anlayarak kurtulma çabasına girişti" ifadelerini kullandı.

Törenin sağladığı meşruiyet ve motivasyona dayanarak şüphelilerin Safura Gülistan'ı öldürme kararı verdiklerini kaydetti.
Savcılık, kayınpederi, eşi, kayınvalidesi, kayınbiraderleri ve amca çocuklarının aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 7 aile bireyinin "töre saiki ile tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.


ARZU KAYA