Kamudanhaber-Özel Haber

Aile Bakanlığı bünyesinde dağıtımı yapılan sosyal yardımlarla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Ocak ayında tüm çalışan kesime ve emeklilere yapılan maaş zamlarıyla birlikte ,sosyal yardım alan vatandaşların ödemelerine de artış yapılacak.

Sosyal yardım kapsamına giren aile yardımı,evde bakım yardımı,doğalgaz ve elektrik fatura yardımı gibi kalemlerin herbirinde yeni yılla birlikte artış yapılması planlanıyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Aile Bakanı Derya Yanık ödemelerin Ocak ayından itibaren zamlı bir şekilde hesaplara yatırılacağını ifade etti. Başvurular ise her yıl olduğu gibi e- devlet üzerinden yapılacak. 

Bakan Derya Yanık yaptığı yazılı açıklamada ,aile yardımları ve sosyal hizmetlerle ilgili kapasite artırımı ve yeni hizmet alanları geliştirme konusunda iyileştirmeler yapmaya devam edeceklerini belirtti. 

Yeni düzenlemelerle sosyal yardım alanların aylık ödemelerinin artış yapılmş şekilde hesaplara yatacak. Yaşlı aylığı bin 536 liradan bin 997 liraya yükseldi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada koruyucu ailelere çocuk başına yapılan yardım ödemelerinin de  aylık 3 bin 644 liradan 4 bin 853 liraya yükseltildiğini ifade etti. 

Daha önce PTT üzerinden yapılan ödemeler için başvurular artık E- devlet üzerinden yapılacak.