Geçtiğimiz gün Filyos Gaz İşleme Tesisinde Karadeniz doğalgazının devreye alınmasının ardından İYİ Parti lideri Akşener, yaptığı bir konuşmada Türkiye'nin en büyük keşfi olarak kayıtlara geçen Karadeniz gazına dair duyduğu kuşkuyu dile getirdi.

Karadeniz Doğalgazı'nın gerçekten bulunup bulunmadığına dair şüpheleri olduğunu belirten Akşener, günlerdir çok konuşulan şu cümleyi kullandı:

“Bilemiyorum, gerçekten bulundu mu? Bulunduysa seviniriz. İnşallah Putin’in kıyağı değildir.”

Meral Akşener'den Mansur Yavaş'a Sert Tepki: CHP'nin Ev Kölesi Olmuştur Meral Akşener'den Mansur Yavaş'a Sert Tepki: CHP'nin Ev Kölesi Olmuştur

Akşener'in sözlerini bugünkü köşe yazısına taşıyan Ahmet Hakan, 14 Mayıs seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı koltuğuna geçmeyi planlayan bir kişinin bu ifadeleri kullanmasına hakkı olmadığını belirtti.

Konuyu araştıracak imkanlara sahip olduğunu vurguladığı Meral Akşener'e çağrıda bulunan Ahmet Hakan, bir danışmanını Filyos'a göndermesi gerektiğini söyledi.

Ahmet Hakan, İYİ Parti liderine ''Halk TV yorumcusu musun sen? Tele 1 gazetecisi misin?'' sorusunu yönelttiği yazıda şu ifadeleri kaydetti:

''MERAL Akşener, doğalgazla ilgili olarak kuşku dolu bir açıklama yaptı. Söylediği şöyle bir şey:

“Bilemiyorum, gerçekten bulundu mu? Bulunduysa seviniriz. İnşallah Putin’in kıyağı değildir.”

Herhangi bir muhalif vatandaşımızın, doğalgazla ilgili kuşku duymasını anlarım.

Sonuçta sıradan muhalif bir vatandaşımız...

Duygularıyla hareket edebilir... İktidarın iyi bir iş yaptığına inanmak istemeyebilir... Konuyu araştırma / inceleme olanağına sahip olmayabilir... Sağda solda işittiği dedikodulara inanıyor olabilir... Falan.

Ama seçimden sonra ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ olarak ülkeyi yönetmeye talip olan bir siyasi liderin, doğalgaz konusunda “Bilemiyorum, acaba bulundu mu?” demeye pek hakkı yoktur.

Koskoca bir partiyi yönetiyorsun, devleti yönetmeye talipsin, danışmanların var tonla, konuyu araştıracak olanaklara fazlasıyla sahipsin.

Göndersene bir danışmanını Filyos’a.

“Sayın danışmanım. Git, bir bak bakalım, bunlar gerçekten doğalgaz bulmuşlar mı? Yoksa Putin’in kıyağı mı bu?” desene.

Yalansa... Muhalefet lideri olarak yalanı ortaya çıkarmak senin görevin.

Çıkar yalanı ortaya, yık ortalığı, yürü buradan, “Yalan söylüyorlar” de, “Doğalgaz masal” de, “Putin kıyak yaptı bunlara” diye haykır da haykır.

Yalan değilse...

Ya susarak geçiştir.

Ya da “Valla bravo. Doğalgazı buldular, çıkardılar, evlere dağıttılar. Biz gelince bu çabaları sürdüreceğiz” de.

“İnşallah Putin’in kıyağı değildir” de nedir?

Halk TV yorumcusu musun sen? Tele 1 gazetecisi misin?''