14 Mayıs seçimleri için çalışmalara start veren Millet İttifakı'nın çalışmalarına atıfta bulunan Gazeteci Ahmet Hakan, Kemal Kılıçdaroğlu'na iktidarla dinsel yarışa girmemesi gerektiğini söyledi.

İktidarla girdiği dinsel yarışta yenilginin kaçınılmaz olduğunu belirten Ahmet Hakan, tezlerin dinsel alandan kurulmaması gerektiğini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun hata yapmasa dahi çevresindekilerin bu kültüre karşı tavırlarının keskin olduğunu, bu sebeple de bir çuval incirin berbar olabileceğini vurguladı.

AK Partili isim kendi yerden yere atıp yuvarlandı, CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet şok oldu! AK Partili isim kendi yerden yere atıp yuvarlandı, CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet şok oldu!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın 'Kılıçdaroğlu’na dini konularla ilgili vaaz” başlıklı yazısından öne çıkan satırlar ise şu şekilde:

“Bu iktidarla dinsel yarışa girilmez. Bu insanlar, bu kültürün içinde yoğrulmuş. Böyle bir yarışta yenilgi kaçınılmazdır.

Bu kültürün sembollerine, inceliklerine vâkıf olmak kolay iş değildir. Yarışa girdiğin an hata yapman kaçınılmaz.

Sen hiç hata yapmasan bile senin çevrende bu kültüre karşı hoyratlık sergileyen çok kişi var. Bir çuval inciri berbat ederler.

Karşındakileri dinsel tezlerle alt etmen mümkün değil. Vazgeç bu sevdadan. Tezlerini dinsel alandan kurma.

Modernist ilahiyatçılara da bel bağlama. Onların, geniş halk kalabalıkları arasında pek bir karşılığı yok maalesef.”