Geçtiğimiz günlerde Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli,  pek çok isimden peş peşe tepkiler gelmesine sebep olmuştu. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem felaketinin ardından kullanıcılarının sert yorumlar yapması ile gündeme gelen Ekşi Sözlük'ün erişim engeli Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alındı.

Ankara'yı sallayan erişim engeli kararına muhalefetten yüksek seslerle tepkiler gelmesi üzerine konuya ilişkin ilk açıklama AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci'den geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Mücahit Birinci, Ekşi Sözlük'ün hedefinin milletin maneviyatı olduğunu bu sebeple de kapalı kalacağını belirtti:

"Ekşi Sözlük kapanmasın, bana da çok hakaret var, ama özgürlüktür" diyen siyasetçiler, münhasıran kendilerine sövdürdükleri özel mecralarını açabilirler. Ekşimiş mecranın temel hedefi milletimizin maneviyatıdır, mecra kapalı kalacaktır"

Tüm tartışmaların ardından Ekşi Sözlük'ün kapanmasnıa ilişkin bir yazı kaleme alan Ahmet Hakan, ilgili yazısına tepki gösteren kurucu Sedat Kapanoğlu'na bugünkü yazısında yanıt verdi.

Gündeme bomba gibi düşen yazıda Ahmet Hakan şu ifadeleri kaydetti:

"Çıksa, adam gibi... 'Biz sana her gün küfrettireceğiz, sen de buna katlanacaksın arkadaş' dese... 'Helal olsun, yaptığının arkasında duruyor. Kalıbının adamıymış' diyeceğim. Oysa o, 'Ne var canım, altı üstü iki ağır eleştiri' demeye getirerek yaltaklanmayı tercih ediyor.

Adama bak! Sorumluluk almıyor.

Kurduğu mecranın neden olduğu haysiyet cellatlığına, kişilik ihlallerine son verecek bir çabanın sözünü vermiyor.

Tamamen kontrolünde olan mecrayı, internetle özdeşleştiriyor. Ağza alınmayacak küfürlerin taşıyıcısı olmakta zerre kadar sorun görmüyor.

Peki ne yapıyor?

Sadece küstah bir yaltaklanmayla kendini haklı çıkarmaya çalışıyor. Ondan sonra da 'Ekşisözlük kapatılmasın, sansür, demokrasi' falan bik bik..."