Bakan Tunç'tan GYS'de sorulan sorulara ilişkin iddialara yalanlama Bakan Tunç'tan GYS'de sorulan sorulara ilişkin iddialara yalanlama

Hürriyet'teki köşesinde çok konuşulacak sözlere imza atan Ahmet Hakan, CHP'nin dinamiklerini analiz ettiğini söyledi.

Ana muhalefet partisinin kemikleşmiş bir oy oranının olduğunu söyleyen Hakan, CHP'nin sürekli bir kimlik bunalımı yaşadığını söyledi. 

Yüzde 25'lik kemik oy oranı ile CHP'nin muhalefet sistemini kilitlediğini söyleyen Ahmet Hakan, yazısında şu satırlara yer verdi:

"Ne uzuyor ne kısalıyor. Ne eksiliyor ne artıyor. Cepte asla ve kata değişmeyen bir yüzde 25 var. Bu yüzde 25’le bütün muhalefet sistemini kilitliyor. Ne kendisi bir şey olabiliyor ne de o varken yeni bir şey çıkabiliyor.

Mesela Atatürkçü bir parti çıksa... Ancak CHP’nin oylarını bölmüş olur. Mesela sosyal demokrat bir parti çıksa... AK Parti’nin işine yarar. Mesela popüler bir muhalefet partisi çıksa... CHP’nin yüzde 25’inden asla oy alamaz. Kilitlemiş durumda yani muhalefeti. Meksika açmazı gibi kilitlemiş.
...
Sürekli bir kimlik bunalımı yaşıyor. Lider sağa açılıyor, kitlesi uyum sağlayamıyor. Lider helalleşiyor, medyası hesaplaşma rüyası görüyor. Lider değişiyor gibi yapıyor, hinterlandı onu bile yapamıyor.

Belediyeleri var. Garantili belediyeler. Her seçimde yenilseler de o belediyeler onların. Bin yıl iktidara gelemeseler de o belediyeler hep onların. Bu yetiyor da artıyor onlara. Buna fit olmuş durumdalar."