Ahmet Hakan, geçtiğimiz akşam Habertürk'te Fatih Altaylı'nın konuğu olan 6'lı masa ortaklarından Ali Babacan'ı eleştiri bombardımanına tuttu.

2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar 2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar

Ali Babacan, konuk olduğu programda modaretör Altaylı'nın "Siz seçmeninizin ne kadarını Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye ikna edebileceksiniz?" şeklindeki sorusuna kendi kitlesinin tamamını CHP listelerine taşıyamayacaklarını, sürecin en başından itibaren ortaklarına karşı bu konuda dürüst olduklarını şu ifadelelere açıkladı:

 "Bu teklif CHP'den geldiğinde biz kendi kitlemizin tamamını CHP listelerine taşıyamayabiliriz dedik, dürüst olmak zorundayız dedik. Yani biz büyün oy kitlemizi olduğu gibi paket halinde buraya taşıyamayabiliriz dedik. Onlar da gayet doğaldır dediler. İşin matematiği ile psikolojisinin farklı olmasının sebebi bu" 

Babacan'ın parti tabanının tutumuna dair yaptığı açıklama üzerine Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, DEVA Partisi liderinin 'siyaset bilmediğini" savundu. 

Ali Babacan'ın sözlerini bugünkü köşe yazısına taşıyan Hakan, şu yorumda bulundu:

"İlahi Babacan.

Zaten bir avuç seçmenin var. Ne yani? Onları bile belli bir hedef doğrultusunda harekete geçirmekten aciz misin? Bu nasıl liderlik Allah aşkına? Bir avuç seçmenini kendi doğrularına ikna edemiyorsan tüm toplumu kendine nasıl ikna edeceksin?

Siyasi parti örgütlenmesi, bir tür dava arkadaşlığıdır ve ortak hedefe kilitlenmektir. Bu nasıl particilik? Lider dediğin kişi, en başta kendi tabanını kendi hedeflerine ikna edebilmelidir. Bu nasıl liderlik?

Seçmeninin sadece bir kısmını Kılıçdaroğlu’na oy vermeye ikna edebiliyorsan...

Bari bu eksikliğini ve başarısızlığını bir marifet gibi televizyon ekranından tüm kamuoyuna ilan etme.

Davutoğlu’nun siyaset bilmediğini anlamıştım.

Meğer Babacan hiç bilmiyormuş."