Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Türk Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği toplantıda kullandığı 'kral çıplak' ifadelerinin ardından iktidar kanadından tepkiler alan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaşması da gündem olan eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı AKP'li Bülent Arınç için "Muhalif kesimdeki Arınç antipatisi daha da arttı" dedi. 

Hakan, yazısının Bülent Arınç'ın trajedisi başlıklı bölümünde şunları kaydetti:

"Son bir çıkış yaptı. İktidara vurdu, muhalefete göz kırptı.

Sonuç şu: AK Parti tabanından kendisine yönelmiş olan tepkinin dozu daha da arttı. Kemal Kılıçdaroğlu hariç hiçbir muhalifin sempatisini kazanamadı. Ne sempatisi! Muhalif kesimdeki Arınç antipatisi daha da arttı. Bakın, işte bu kozmik bir trajedidir." 

Arınç toplantıda şöyle konuşmuştu: 
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türk Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği toplantıda "Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir." demiş, bu sözler iktidara yakın isimler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

Konuşmasının devamında da Arınç şu eleştirilerini dile getirmişti: 

"AK Partililer bu tür toplantılara mutlaka katılmak zorundalar. Katılmazlarsa eksik kalırlar. Bu toplantıya AK Partili sıfatıyla gelmedim. Meclis Başkanı sıfatıyla davet edildim. Bu toplantıda keşke AK Partililer de olsaydı. Devir çok değişti. Şimdi oraya gidersek bir tarafta Kılıçdaroğlu olacak, bir tarafta diğerleri... "Ben böyle bir fotoğrafı nasıl izah ederim" diyorlar. Korkuyorlar... Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz."