Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, ABD'li akademisyen Henri Barkey ile ilgili, “Bu adam, tekin bir adam değil. Siz üzerine düştükçe kendini bir şey sanıyor” dedi; “Ülkemin iki kesimine de seslenmek istiyorum. Lütfen şu adamdan uzak durun” diye seslendi.

Henri Barkey, Gezi davasında ağırlaştırmış müebbet hapis cezası alan iş insanı Osman Kavala'ya "casusluk" suçlaması yöneltilmesine gerekçe olarak gösterilen akşam yemeğini gazeteci Aslı Aydıntaşbaş’la yediğini duyurmuştu.

Hakan bugünkü yazısında, “Henri’den uzak durun” başlıklı bir bölüm kaleme aldı. Hakan şunları kaydetti:

"Henri Barkey diye bir adam var. Akademisyen desen, tam olarak akademisyen değil. ABD devlet görevlisi desen, tam olarak o da değil. Karışık bir tip yani. Nerede alengirli bir mevzu var, Henri Barkey oradadır. Nerede bir karışıklık var, altından bu Henri Barkey çıkar. Amerikan devleti, bu adamı ciddiye alır mı? Ondan da tam olarak emin değilim. Fakat bir zamanlar, bu Henri’nin Türkiye’nin liberalleri gözünde bayağı muteber biri olduğunun tanığıyım. 'Henri’yle buluştuk', 'Henri dedi ki', 'Henri’ye dedim ki' türü cümleler havalarda uçuşurdu. Hâlâ böyle bir tavsiyeye ihtiyaç var mı, emin değilim.

Ama ülkemin iki kesimine de seslenmek istiyorum: Lütfen şu adamdan uzak durun. İki nedenden dolayı: Bir: Bu adam, tekin bir adam değil. İki: Siz üzerine düştükçe kendini bir şey sanıyor."