Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan kaçacak edebiyatı"nı uyarılara rağmen sürdürdüğünü söylerken, bunun kendisin anketlerde öne geçireceğini düşündüğünü savundu. Hakan, "Yani plan şu: Anketlerde öne geçecek. Ardından alacak anket sonuçlarını... Koşa koşa altılı masaya koşacak... 'Siz kazanılacak aday diyordunuz. İşte bakın: Ben kazanıyorum. Aday benim' diyecek" yorumunu yaptı. 

Bu planın 3 sorunu olduğunu savunan Ahmet Hakan, yazısında şunları kaydetti:

"Birinci sorun: Bu söylemle, bu üslupla, bu yaklaşımla biraz daha giderse... CHP tabanı dışındaki kesimlere açılması, yani yüzde 25’lik kesimin dışına taşması, neredeyse imkânsız hale gelebilir.

İkinci sorun: Seçime üç beş ay kala bu söylemi, bu üslubu, bu yaklaşımı değiştirmeye kalktığında ise hiçbir inandırıcılığı kalmayabilir. “Kaçacak edebiyatı”ndan “Helalleşme edebiyatı”na geçmesi iyice zorlaşabilir.

Üçüncü sorun: Bu söylemle, bu üslupla, bu yaklaşımla partisinden memnuniyetsiz AK Parti seçmeninde öfkeye yol açabilir. Yani bu söylem, bu üslup, bu yaklaşım... AK Parti’ye yarayabilir."