Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun “Şam'la muhalefet anlaşmalı” çıkışı üzerine, Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Azez ve Cerablus ilçelerinde kimi grupların Türkiye'ye karşı gösteri düzenleyip Türk bayraklarını ateşe vermesine tepki gösterdi.

Hakan köşesinde şunları kaydetti:

“Başka milletleri bilmem ama Türk milleti, bayrak konusunda çok hassastır. Kutsal kabul eder bayrağını. Bayrağa yönelik her türlü saldırıyı, kendisine karşı yapılmış en büyük alçaklık olarak görür.

Suriyeli muhalifler adına yapılan açıklamalarda, ‘Türk bayrağına yönelik saldırıları tasvip etmiyoruz’ dendi. Bu olumlu. Ama yetmez. Çok daha keskin, çok daha sert, çok daha vurgulu bir açıklama yapılması gerekir.

’Bütün dünya bize karşı acımasızca kayıtsız kalırken bir tek Türkiye bize yardım elini uzattı’ diye düşünmeden... Türk bayrağına saldırmak, çok büyük bir kadirbilmezlik. Suriye muhalefeti, bunun mahcubiyeti içinde olmalıdır.

Açıklamalar, kınamalar, mahcubiyetler... Hiçbiri yetmez. Türk bayrağına yönelik bu saldırıyı yapan şahıslar saptanmalı ve cezalandırılmalıdır. Ki bir daha böyle bir şeye tevessül edemesinler.”