Davutoğlu, "Sayın Erdoğan gelin, yüzleşelim! Siz promter kullanın, ben yüreğimle konuşacağım." notluyla paylaştığı videosunda

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulundu. Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı yapmış biri olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dava açmayı düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'na 'İşler yanlış gidiyor Cumhurbaşkanım' dedim. Hain ilan edildim. Ben geldiğim hiçbir yere emeksiz gelmedim. Kimseye diyet borcum yok. O promter kullansın ben hiçbir şey kullanmayacağım. Yüreğimle konuşacağım. Yüzleşmeye hazırım. Yüzleşelim. Meydan okuyorum." ifadelerini kullandı.

Davutuğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın en büyük zaafı kibri, mutlak kudrette kendisinde görmesidir. Sahih bir Müslümanda olmaması gereken özellikler. Fatih, kadı önünde ayakta hesap verdi değil mi? O zaman Tayyip Erdoğan da hesap vermeye hazır olacak. İhanet kavramını doğrudan şahsımla ilgili söylediği anda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı yapmış biri olarak hukuki dava da açmayı düşünüyorum. Varsa elinde bir delil, çıkarsın beni Divan-ı Harp'te yargılasın. Müslüman emin olan kişidir. Siz adalete ihanet ettiniz Sayın Erdoğan. Sayın Cumhurbaşkanı'na 'İşler yanlış gidiyor Cumhurbaşkanım' dedim. Hain ilan edildim.


 

 
"'İŞLER YANLIŞ GİDİYOR' DEDİM HAİN İLAN EDİLDİM"


Bakın çok ağır ve acı bir şey söyleyeceğim size, sizden emin değiller, en yakınınızdakiler emin değil. Hz. Ömer hesap vermeye hazırdı, kılıcını çektiler. Biz kılıç çekmedik sadece Sayın Cumhurbaşkanı'na 'İşler yanlış gidiyor Cumhurbaşkanım' dedim. Hain ilan edildim. Hz. Ömer o kılıç çeken asafa 'hain' mi dedi? Sizin gibi düşünmeyen herkes hain mi? Tayyip Erdoğan'ın zihnindeki sadakat, körü körüne kendisine sadakattir. Benim sadakatim hesap vereceğim Allah'a, hukukuna hesap vereceğim millete ve inandığım değerleredir.


 

 
"KİMSEYE DİYET BORCUM YOK"


Ben geldiğim hiçbir yere emeksiz gelmedim. Tırnaklarımla geldim. Uykusuz gecelerle geldim. Çileli yolculuklarla geldim. Bedel ödeyerek geldim. Ne bir beyzadenin oğluyum ne arkamda sermaye var. Toros Dağları'nda bir babanın gurbet acılarıyla büyüdüm. 4 yaşında kaybettiğim anama borçluyum ben helal sütü. Daha sonra da beni büyüten anama borçluyum helal lokmayı. Başka kimseye diyet borcum yok.

"YÜZLEŞMEYE HAZIRIM"


Bizler ayrıldıktan sonra Tayyip Erdoğan'daki değişimi herkes görsün. İstediği soruları sordursunlar, o promter kullansın ben hiçbir şey kullanmayacağım. Yüreğimle konuşacağım. Yüzleşmeye hazırım. Yüzleşelim. Meydan okuyorum."