6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından ortaya çıkan barınma sorunu birçok tartışmaya neden olurken, Kızılay tarafından Ahbap'a çadır satışı yapılması yeni bir tartışmaya kapı araladı.

Dün kamuoyunun gündemine bomba gibi düşen Kızılay'ın Ahbap'a çadır satışı yaptığına yönelik iddialar, Kızılay tarafından doğrulandı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Kızılay'ın yurt dışı için ürettiği logosuz 2050 çadırı,  Kahramanmaraş merkezli depremin ilk günlerinde Ahbap'a maliyetine satışının gerçekleştirildiğini söyledi.

Ahbap tarafından da doğrulanan satışın ardından ilk büyük tepki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi. Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden Kızılay'ın paranın gücüyle insanı yalnız bırakan bir kurum haline geldiği eleştirisinde bulundu.

Sosyal medya üzerinden de birçok tepki gelmesi üzerine CNNTürk canlı yayınına açıklama yapan Başkan Kınık, meselenin büyütülecek bir hadise olmadığını, çadırların yine Türkiye'de kurulduğunu belirtti:

"AHBAP bu konu ile ilgili bir bağış almış, yani barınma ihtiyacının giderilmesi için bir bağış alınmış. Kendisi bu bağışı bir bedel üzerinden verecek, belki bunu ithal etseydi belki bizim standartlarımız da uluslararası en iyi kalitede ki kış çadırlarını bizim maliyetine verdiğimizin 2 katına yurt dışından almak zorunda kalacaktı. Ama biz daha düşük maliyetle bağışçının toplam maliyetini düşürecek şekilde sahayı seferber ettik. Bu çadırlarda başka bir ülkeye kurulmadı yine depremzedelerimize, AFAD'ın göstermiş olduğu yerlere kuruldu. Biz bu parayla da ham madde aldık çok hızlı bir şekilde ve üretimimizi içine katmış olduk. Dolayısıyla bu büyütülecek bir hadise değil. Günün sonunda vatandaşımıza hizmete gitmiş.