6 Şubat 2023 tarihinde 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin ardından 10 il ciddi şekilde hasar görürken, bölgelerdeki yaraların sarılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.  Yaşamını yitirenlerin sayısı 18 bin 342'ye yükselirken yaralı sayısı ise 74 bin 242 oldu.

Deprem bölgelerindeki yıkımın hafifletilmesi ve depremzedelere yardımın daha hızlı ulaştırılması için kampanya başlatan AHBAP Derneği'ni hedef alan Yazar Turgay Güler, Platform kurucusu Haluk Levent'in bağış yapılan 1 milyar TL'yi yönetemeyeceğini belirtirken, yine Levent'in bağışları AFAD ile koordineli yürütüyoruz sözlerine, "açık kapı bırakıyor" yorumunu yaptı.

Öte yandan Turgay Güler'in eleştirilerine şarkıcı ve AHBAP Platform kurucusu Haluk Levent'ten yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Haluk Levent, “Çok rahat olun. Birlikte yayınlayacağız yaptığımız yardımları. Söz benden” dedi ve bir başka paylaşımında şu sözlere yer verdi:

“Koordinasyonunun başındayım ve sosyal medyaya bakamıyorum bile. Aranızda beni seven varsa gerçekten varsa bir tweet istiyorum. Çalışmalarımıza sekte vurmak isteyenlere inat! Afad da bizim Ahbap da! Tek cümle istiyorum! Afad da bizim Ahbap da!”