Kahramanmaraş merkezli depremin ilk saatlerinden bu yana Ahbap yardımlaşma platformu aracılığıyla bölgede aktif olarak çaba veren Levent, gelen eleştirilere karşı aldığı kararı açıkladı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Haluk Levent, yapılan işlerin aksaması nedeniyle sosyal medya hesabını artık kendisinin kullanmayacağını, Ahbap üyelerine devrettiğini belirtti.

“Bir ekip kurulmuş kim kurdurmuş bilmiyorum. Ahbap’ı yıpratmak için eski ne varsa yayma ve yayınlama kararı almışlar. Ben de bir karar aldım. Ben çalışmalarıma devam edeceğim. Ve bu sayfayı Ahbaplar yönetecek. Bu halk düşmanları ile muhatap olamam çünkü işlerimiz aksıyor.''

''Kim ne yaparsa kim ne yazarsa yazsın artık bu sayfadan cevap verilmeyecek. Sadece işimize yoğunlaşıp sizden gelen bağışları iyi projelerle sizlere sunmayı hedefliyoruz. Deprem yaraları sarıldıktan sonra şeytanın yeryüzü temsilcilerine toplu cevap verip hesaplaşacağım Bilginize.”

Neler Olmuştu?

Manken Deniz Akkaya, Haluk Levent'in kara para aklamak suçundan hakkında arama kararı çıkaran ABD’ye iade edilen Sezgin Baran Korkmaz ile fotoğrafını paylaşarak, Ahbap platformu aracılığıyla insanları dolandırdığını iddia etmişti.

Yazar Turgay Güler de Platform kurucusu Haluk Levent'in bağış yapılan 1 milyar TL'yi yönetebilecek yetenekte olmadığını belirtirken, yine Levent'in bağışları AFAD ile koordineli yürütüyoruz sözlerine, "açık kapı bırakıyor" yorumunu yapmıştı.