Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, enflasyon mayısta yüzde 2,98 arttı, yıllık bazda ise yüzde 73,50 oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dan ise açıklamaya tepki geldi. CHP genel Başkan Yardımcısı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda 1998’in kasım ayından bu yana en yüksek enflasyonun görüldüğünü belirterek, TÜİK’i ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi eleştirdi.

Ağbaba paylaşımında, “Uzaya çıkan ilk Türk TÜİK oldu! Ocak: Enflasyonu bitireceğiz
Mart: Yıl sonuna enflasyon tek haneye düşecektir
Mayıs: Enflasyon sadece devletin çözeceği sorun değil
Nebati bunları söylerken biz TÜİK’e göre bile 1998 Kasımından bugüne kadarki en yüksek enflasyonu gördük” ifadelerini kullandı.

“TÜİK KÖR TAKLİDİ YAPIYOR”
Ağbaba diğer paylaşımlarında ,”TÜİK
Yıllık enflasyon %73,5
Mayıs ayı enflasyon %2,9
ENAG:
Yıllık enflasyon %160,7
Mayıs ayı enflasyon %5,4
TÜİK’e göre ülkede zam gelmeyen tek şey enflasyon!
Mayıs’ta her ürüne her gün zam gelirken, aylık enflasyon artışını yüzde 2,98 olarak açıkladı. Komedi! Memur ve emekli zamları yaklaştıkça TÜİK, ülkede zam gerçeğini adeta halı altına süpürüyor. Memur ve emekli zamları adeta gasp edilmiş durumda. Türkiye her yeni güne yeni bir zam haberi ile uyanırken, TÜİK kendince yapılan zamları görmezlikten geliyor. TÜİK adeta kör taklidi yaparak milyonlarca yurttaşın emeğini ve alın terini yok saymaya devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.