Kamudanhaber - Özel Haber

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde 11 Ekim günü ortaokul öğrencilerini taşıyan servis minibüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkıp ağaçlara çarptı. Kazada 5 öğrenci yaşamını yitirdi, 5 öğrenci ise yaralandı. Yaralanan öğrencilerden Rana Eser, Hakan Tek ve Musa Eser'in yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Kaza sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında İscehisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış ile Alanyurt Ortaokulu Müdürü Gülşen Şeyma Özdemir, görevden alındı.

Yaklaşık 10 yıldır Afyonkarahisar ilinde milli eğitim müdürlüğü yapan Metin Yalçın’ın bu kazada il müdürü olarak hiç mi sorumluluğu bulunmuyor ?

Trafik kazasında ölen öğrencilerimizin taşıma ihalesinden bu tarafa yaşanan aksaklıklar ve denetimlerde sorumluluk sadece okul müdürü ve ilçe müdüründe mi ?

İl milli eğitim müdürünün hiç mi sorumluluğu bulunmuyor ?

Yoksa il milli eğitim müdürünün siyasi torpili olduğu için mi müdüre dokunulamıyor !

Afyonkarahisar il milli eğitim müdürü Metin Yalçın, il müdürlüğü görevine Şubat 2012 tarihinde Bakan Ömer Dinçer döneminde başladı; sırasıyla Ömer Dinçer, Nabi Avcı, İsmet Yılmaz ve Ziya Selçuk’u uğurlayan Metin Yalçın, Mahmut Özer’i de uğurlar …

Beş öğrencimizin kazada vefat ettiği , Cinayet gibi bir olayda bile ismi gündeme gelmeyen il müdürünün sırrı ne mi ?

Kendi tabiri ile ölü taklidi yapması; Veysel Eroğlu ve Ali Özkaya’yı kafalaması…

Milli Eğitim Bakanlığında ismini dokunulmaz il müdürleri arasına yazdıran Afyonkarahisar il milli eğitim müdürü Metin Yalçın’ın ;cinayet gibi kazada ölen 5 çocuğumuzun il müdürü olduğunu hatırlatalım.
 

"KAPI BOZUK OLDUĞU İÇİN İPLE BAĞLIYORDU"

Kaza sonrası amca Ahmet Eser, kazada yeğenleri Nisa ile İsmail Eser'in hayatını kaybettiği belirterek İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış hakkında şunları söylemişti:
"Kapı bozuk olduğu için iple bağlıyorlar, gözümle gördüm. Daha önce birkaç defa İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış'a gittim, 'İdare edeceksiniz, başka araba yok' dedi. İdare ettik, çocuklarımızı kaybettik."

Ahmet Eser'in iddialarına cevap veren İscehisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış ise "Biz öyle bir şey söylemedik. Ben niye 'idare et' diyeyim? Kendimi niye ateşe atayım?" ifadelerini kullanmıştı .

Taşımalı öğrencilerle ilgili taşıma ücretlerinin düşürülmesi , her gün artan benzin ve mazot fiyatlarına rağmen geçtiğimiz yıllarda Destek Hizmetleri genel müdürünün ısrarla fiyat indirimine gitmek istemesi ve taşımalı eğitimde çalışacak araç bulunamaması sorununu, sahadan gelen ve bu sorunları çok iyi bilen Destek Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Karahan’ın ; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e anlatması gerekiyor .

Sonuç olarak ; Beş öğrencimiz cinayet gibi kazada yaşamını yitirdi.

Bu konuda Bakanlık merkez teşkilatından , okul müdürü , öğretmene kadar sorumluluğu olan herkese Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer hesap sormalıdır.

Çünkü bu çocuklar devletimize emanet edilmiştir .

Devletimizin temsilcisi de Bakan Mahmut Özer’dir.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi