AFAD'da çıkan yangın sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Belgeleri yakalım derken binaları da yakmayın lütfen" mesajı göndermişti. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan cevap geçikmedi.

AFAD, tadilat çalışmalarının devam ettiği ek binada kırtasiye ve günlük dosyaların bulunduğu idari büroda küçük çaplı bir yangın çıktığını açıkladı. AFAD sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ”Bugün saat 05.00 sıralarında Başkanlığımızın tadilat çalışmalarının devam ettiği ek binada kırtasiye ve günlük dosyaların bulunduğu idari büroda küçük çaplı bir yangın çıkmış, yangın tüpleri ve yapılan müdahaleyle kısa sürede söndürülmüştür.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme devam etmektedir” ifadelerine yer verdi. Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bu haberi alıntılayıp “Belgeleri yakalım derken, binaları da yakmayın lütfen:)” notunu düştü.

Kılıçdaroğlu’na yanıt, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’dan geldi. Çataklı “Bir odadaki küçük bir yangın için bu kadar büyük bir iftira atmak ancak size yakışır. Siz videokonferans yöntemini de sonradan keşfettiğiniz için belki bilmiyor olabilirsiniz ama artık kamu kurumlarında resmi belgeler EBYS adı verilen dijital sistem üzerinde muhafaza ediliyor!” İfadelerini kullandı.

Bu otomobil Türkiye pazarını karıştırır! sıfırı 450 bin liraya satılacak Bu otomobil Türkiye pazarını karıştırır! sıfırı 450 bin liraya satılacak