Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Hasar Tespit ve Hal Sahipliği Dairesi Başkanı Davut Şahin depremzedelere uyarıda bulundu.

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ilimizde ağır ölçüde yıkıcı hasar bırakan “asrın felaketi” olarak adlandırılan depremin üzerinden 10 günü aşkın sürenin geçmiş olup halen daha deprem bölgesinde artçı depremler meydana geldiğinden ötürü AFAD Hasar Tespit ve Hak Sahipliği Dairesi Başkanı Davut Şahin, depremzedelere uyarılarda bulundu.

Henüz yıkılmamış evlere girip eşyalarını almak isteyen vatandaşları uyaran Şahin,

"Bu aşamada binalarla ilgili ciddi tehditler ve tehlikeler var. Vatandaşlarımızdan binalardan bir süre uzak durmalarını istiyoruz. Özellikle ağır hasarlı ve acil yıkılacak olan binalardan mümkün olduğunca uzak durmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

"Bir süre daha binalardan uzak durulması gerekiyor. Bu binalar hasar görmese bile yaşanan bir artçıda yıkılabilirler. Yıkılmasa dahi binanın birtakım bölümleri düşmesi sonucu zarar alabilirsiniz. O yüzden binalardan uzak durulmasını öneriyoruz. Bununla alakalı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın bir çalışması var. Onlar da binaları 'girilebilir', 'girilemez' ya da 'kısıtlı girilebilir' şeklinde ayırıyor. Bu ayrıma dikkat ederek bakanlığımız ile koordineli onların yönlendirmesiyle hareket ederlerse doğru olur. Kendilerini tehlikeye atmamış olurlar."

Artçı sarsıntıların ne getireceği, nasıl bir tehlike doğuracağı gerçekten bilinmez. Binalarının hasar görmediğini düşünseler dahi bu aşamada lütfen binalardan uzak dursunlar." diye konuştu.